vrijdag 13 oktober 2017

Hiep hiep hoera voor Moscar!

Vrijdag is het eindelijk zover: het is feest voor Moscar! Dat zien we op onze aftelkalender. Alle kleuters waren de hele week druk in de weer om te knutselen en te koken voor het grote feest. Maar... eerst moeten we nog zingen voor Moscar!

Daarna mogen alle kleuters aanschuiven aan het buffet. Er is heel wat lekkers om uit te kiezen. Elke klas kookte iets en gebruikte hierbij minstens 1 lokaal product (bijv. appeltjes uit de boomgaard, kruiden uit de schooltuin,...). Het fruitsap brachten de kleuters mee toen ze op bezoek gingen in de boomgaard 'Hof van Piemont' te Zellik.Een cadeau mag natuurlijk niet ontbreken. Hé... wie komt daar even piepen? Bij en zwaluw konden de koesterburen niet vinden, maar ze trommelden wel enkele andere diertjes op om mee te vieren en om mee te helpen zoeken. Lieveheersbeestje, egel en slak beloven om mee op zoek te gaan naar de koestervriendjes van Moscar.
Tot slot springt juf Anne uit de doos. Ze geeft Moscar een grote thermometer, een regenmeter en bolletjes om te planten in de schooltuin.De kleuter hebben veel plezier en dansen erop los!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten