maandag 13 februari 2017

13 februari 2017: startmoment projectweek 'Voel die stroom van energie'

Alle kleuters en leerkrachten verzamelen op de speelplaats voor een toneeltje. Moscar voelt zich niet goed, hij voelt zich zo slap. Hij heeft er echt geen zin in vandaag...
Juf meet zijn koorts, maar Moscar heeft geen koorts. Dan vertelt Moscar dat hij als ontbijt chips gegeten heeft en cola heeft gedronken. Natuurlijk voelt Moscar zich slecht. Een lekkere appel en een flinke boterham en een gezond glas melk helpen Moscar erbovenop. Daarvan krijg je veel energie! Hij nodigt de kleuters uit om na de speeltijd naar het toneel van Jules te komen kijken.

Jules moet naar bed, maar hij heeft nog geen zin om te gaan slapen. Hij heeft nog veel energie...

Mama legt uit dat Jules wel moet gaan slapen, want anders voelt hij zich morgen slap... Als Jules morgen ook wil kunnen spelen, moet hij nu echt wel rusten. Jules trekt zijn pyjama aan en wil graag nog een boekje lezen samen met mama. Maar... zijn nachtlampje doet het niet! Wat is er toch aan de hand?Gelukkig komt papa net thuis van het werk. Hij kan Jules vast helpen. Papa ziet meteen wat er scheelt... het lampje heeft geen voeding, dus het kan niet branden. Jules rent gauw naar de keuken om een appel te halen... maar, een lampje eet toch geen appels?!
Papa toont Jules dat het lampje elektriciteit nodig heeft om te kunnen branden. Hij steekt gewoon de stekker in het stopcontact en het probleem is opgelost!Tot slot luisteren we allemaal samen naar het lied: 'Voel die stroom van energie'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten