vrijdag 12 oktober 2012

8/10/2012: start projectweken "Diertjes van bij ons"
Moscar is dolblij. Hij is bijna jarig en geeft een groot feest voor al zijn vriendjes. Moscar nodigt alle kleuters uit.
 
 
Maar, hij heeft ook nog andere vriendjes...
Het zijn diertjes en plantjes die in de buurt van de school wonen: het zijn onze koesterburen. Deze dieren en planten komen nog voor in de gemeente Zellik, maar ze zijn bedreigd.
Moscar nodigt ze één voor één uit. Zo maken de kleuters kennis met onze koesterburen. Ze komen ook te weten waar deze dieren en planten voorkomen en wat ze eten.


 
 

Moscar nodigt de ringslang uit voor zijn feestje. Eén probleem... ringslang lust geen spaghetti. Moscar zal voor een lekkere kikker moeten zorgen...
 
 
 
 
Eikelmuis wil graag naar het verjaardagsfeest van Moscar komen. Normaal slaapt eikelmuis overdag, maar voor het feestje van Moscar wil ze wel een uitzondering maken.
 Moscar wil dat gouveil naar zijn feestje komt, maar hij mag goudveil niet plukken... Moscar zal zelf tot bij gouveil moeten gaan!
 
 
 
 
De vuursalamander is heel schuw, maar als de kleuters stil zijn, komt hij toch tevoorschijn.
 
 


Moscar nodigt de huiszwaluw ook uit. Ze wil graag komen.
 
 
 
 
Ook de kwartel is van de partij! Net als alle andere dierenvriendjes lust ze geen spaghetti. Maar, dat is geen probleem voor Moscar, hij zorgt wel voor iets anders!
 
 
 


Wie fladdert daar door de lucht? Het is de argusvlinder. Argusvlinder komt zeker naar het feestje als Moscar voor mooie bloemen met lekkere nectar zorgt!
 
 
 
 

Hoog in de lucht ziet Moscar de gierzwaluw voorbijvliegen. Vanuit de lucht laat gierzwaluw weten dat ze erbij zal zijn. Gierzwaluw eet en slaapt in de lucht, ze komt zelfs niet op de grond om een praatje te maken met Moscar.
 
 
 

Tot slot gaat Moscar langs bij het papegaaizwammetje. Het zwammetje kan niet tot op het feestje geraken, dus Moscar verplaatst zijn feestje zodat papegaaizwammetje er ook bij kan zijn.
 
 Moscar krijgt van alle dierenvriendjes een foto voor in zijn vriendenboek. Ze vertellen hem ook wat ze graag lusten en waar ze wonen. De juffen gaan in de klas aan de slag met het vriendenboek en de handpoppen. Zo komen deze onbekende diertjes en plantjes van bij ons stilaan tot leven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten